Тиждень дитячої та юнацької книги

2018-03-30

З 26– 30 березня 2018 року в Івотському НВК ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ проходив Тиждень дитячої та юнацької книги. Основною метою тижня було активізування учнів до читання, виявлення читацьких інтересів, виховання бережливого ставлення до підручників, формування щоденної потреби в книзі, підвищення культурного читацького рівня.

Протягом тижня було проведено багато цікавих заходів: уроків, конкурсів, на яких діти показали свої знання, вміння, навички та здібності. У всіх класах було проведено бесіди «Бережи книгу».

В бібліотеці оформлені та постійно діють такі книжкові виставки: Вічно живи , Україно! Подорож у країну знань. Світ твоїх захоплень. Твої улюблені казки.

Книжкові виставки:/Files/images/Новый рисунок (1).png

/Files/images/Новый рисунок (2).png

«Чарівний світ книжковий», «Світ казок».





26 березня на лінійці було оголошено про тиждень дитячої та юнацької книги та заплановані заходи і про акцію.«Подаруй книгу бібліотеці».


/Files/images/Новый рисунок (3).png


З метою бережного ставлення до підручників та художньої літератури спільно з бібліотечним активом були проведені рейди-перевірки стану збереження підручників. За результатами перевірки були відмічені кращі учні і зроблені зауваження учням , які неохайно відносяться до підручників.

Було проведено бібліотечні уроки для учнів 2-4 класів «Сторінками українських казок». Були сформовані 2 команди, учні показали гарні знання що означає – діти читають казки, книги. Команди отримали подяки за участь.

/Files/images/Новый рисунок (4).png

/Files/images/Новый рисунок (5).png


У рамках «Тижня дитячої книги» в 7-11класах було проведено літературний урок на тему: «Книга та її роль в житті людини» З метою бережного ставлення до підручників та художньої літератури.

/Files/images/Новый рисунок (6).png


У конкурсі малюнків« Мої улюблені казки» прийняли учні 2 – 4 класів, виставку було розгорнуто в бібліотеці, журі відмітило малюнки учнів 4 класу – Стрюк Марії, Лихорода Михайла ученика 3 - класу,Ковальової Анни учениці 3- класу, переможців було нагороджено грамотами.

/Files/images/Новый рисунок (7).png


Протягом тижня діяла «Книжкова лікарня», де учні вчилися ремонтувати пошкоджені книги. На допомогу учням діє «Куточок читача», де розміщено «Правила користування бібліотекою» та пам’ятки «Як вибрати книгу для читання», «Як працювати з підручником».

/Files/images/Новый рисунок (8).png


Дітям 1- 4 класів було показано кіно «Перший винахідник друкарського верстата», «Гришкини книжки!».

/Files/images/Новый рисунок.png


Усі проведені заходи, сприяли залученню дітей самостійно працювати з книгою, аналізувати, узагальнювати, робити висновки з прочитаного, виховувати любов і повагу до книг. Так буде завжди. Змінюються покоління, а мудрі книги живуть і знову вчать людей бути добрими , чуйними , справедливими . Отже: «Книга – чудо із чудес, і хто читає, той перемагає» , під таким девізом проходив тиждень дитячої книги в шкільній бібліотеці.Тиждень пройшов цікаво!Тиждень дитячої та юнацької книги вже минув, але шкільна бібліотека чекає і завжди рада своїм читачам, щоб запропонувати їм нові виставки, цікаві надходження.

Кiлькiсть переглядiв: 322

Коментарi