Тиждень толерантності

2018-11-20

З метою ознайомлення учнів з поняттям «толерантність», «толерантна особистість», соціальними виявами толерантності, розвитку навичок безпечної поведінки, вміння приймати рішення та поважати думку і права іншої людини, виховання вміння взаємодіяти з людьми з 12 по 16 листопада 2018 року в Івотському НВК був проведений Тиждень толерантності.

В понеділок на загальношкільній лінійці діти ознайомились з поняттям «толерантність», «толерантна особистість» та провели акцію «Подаруй свою посмішку».

У вівторок у 8 класі був проведений тренінг «Як долати агресію та бути толерантним». Під час тренінгу учні добирали синоніми до слова «толерантність», виконали вправи «Який я?» та «Риси толерантності», провели гру «Чим ми схожі», намалювали емблеми толерантності. В бібліотеці була організована виставка до Тижня толерантності.

/Files/images/IMG_20181112_114635.jpg

/Files/images/IMG_20181112_120354.jpg

У середу класні керівники провели виховні години про толерантність, учні початкових класів переглянули мультфільм про толерантність. З учнями 10 класу був проведений «Тест комунікативної толерантності» (автор В.В.Бойко), в ході якого було з'ясовано: 3 учнів мають високий рівень комунікативної толерантності, а 4 – середній.

/Files/images/DSC09975.JPG

/Files/images/DSC09983.JPG

/Files/images/DSC09986.JPG

У четвер бажаючі писали твір «Моя добра справа». Проаналізувавши твори, можна виділити такі теми добрих справ: допомога рідним, допомога тваринам, допомога літнім людям. У 7 класі в цей день був проведений тренінг «Що таке толерантність», в ході якого учні назвали риси толерантності, ознайомились з історичними витоками толерантності, дізналися про «дієту» для тих, хто хоче стати толерантним та провели гру «Квітку «Доброти»». З дошкільнятами були проведені рольові ігри, які сприяли вихованню доброти, милосердя, толерантності.

У п'ятницю була організована виставка малюнків «Толерантність моїми очима», проведена акція «Скажи мені комплімент», підведений підсумок Тижня.

Практичний психолог Ковбаса Л.П.

Кiлькiсть переглядiв: 236

Коментарi