Оздоровлення в ДНЗ - 2019

2019-06-10

Оздоровлення дітей у літній період – складова частина роботи дошкільного підрозділу Івотського НВК й спрямована на зміцнення та збереження фізичного і психічного здоров’я дітей.

З 27 травня по 7 червня 2019 року в дошкільному закладі Івотського НВК оздоровлювались 10 дітей дошкільного віку. Під час оздоровчої компанії було підготовлено і проведено комплекс різпоманітних медико- педагогічних заходів, спрямованих на забезпечення повноцінного відпочинку та оздоровлення дошкільнят.

Педагогічний колектив школи спланував низку заходів, які умовно можна поділити на блоки. А саме: діагностичний блок включав розробку планів, антропометрію; оздоровчо-профілактичний – систему заходів, яка включає загартування, фізичне виховання, вітамінизацію, харчування, екологічну безпеку, систему природного оздоровлення, профілактику травматизму; освітньо-виховний блок – роботу спрямовану на фізкультурно-валеологічне виховання, туристично-краєзнавчу роботу, виховання культурно-гігієнічних навичок, екологічне виховання, зміцнення емоційного здоров’я дітей, роботу по формуванню основ безпеки життєдіяльності; контрольно-аналітичний блок – контроль за організацією фізкультурно-оздоровчої, навчально-виховної роботи, за організацією харчування, за дотриманням санітарних норм, створенням безпечних умов життєдіяльності.

Організація життя в оздоровчій зміні “Сонечко” почалася з плануванн режиму дня. Збільшився час, відведений для перебування дітей на свіжому повітрі, що сприяє зміцненню фізичного здоров’я та психічного комфорту дошкільників, задоволення вільних проявів їх інтересів. Показниками правильно складеного розпорядку дня була поведінка дітей: вони спокійні, бадьорі, швидко засинали, міцьно спали, прокидалися у гарному настрої, з апетитом приймали їжу.

Перевага надавалась фізкультурно-оздоровчій роботі ( спортивним іграм та вправам, прогулянкам, розвагам та святам, літнім забавам).

Педагогічний колектив дійшов до висновку, що за час перебування дітей у таборі поліпшився їх стан здоров’я, простежується динаміка антропометричних даних.

/Files/photogallery/DSC00638.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 219

Коментарi